2022 m. rugsėjo 29 d. Šilutės Hugo Šojaus muziejuje vyko projekto ,,Kultūros skūnė“ verslumo programos mokymai vietos gyventojams ir amatininkams apie Mažosios Lietuvos kulinarinį paveldą.
Mokymų metu tautinio paveldo puoselėtojas Algimantas Dirsė papasakojo apie Pamario krašto žvejų patiekalų tradicijas, jų gamybą, o vėliau susirinkusiuosius vaišino paties pagamintais žuvies patiekalais. Senovinių valgių rekonstruktorė Edita Nurmi pristatė bronzos amžiaus ir vikinginio laikotarpio patiekalų tradicijas. Kiekvienas mokymų dalyvis turėjo progą išsikepti autentiškų, pagal archeologinius artefaktus atkurtų duonos paplotėlių ir paragauti senovinės sorų kruopų košės. Kintų liuteronų bažnyčios bendruomenės pirmininkė Laimutė Mačėnienė pasakojo apie lietuvininkų tradicinius kepinius ir valgymo tradicijas, vaišino pačios keptais pyragais pagal senuosius šio krašto šeimininkių receptus. Mokymus uždarė dr. Rimvydo Laužiko paskaita apie Mažosios Lietuvos gastronominę kultūrą.
Dėkojame visiems dalyvavusiems ir lauksime jūsų kituose mokymuose, kurie vyks 2022 m. spalio 14 d.