Gruodžio 12 d. DKC ,,Eglutė“ vyko seminaras ,,Etnografinės Mažosios Lietuvos kalėdinių renginių tradicijų pritaikymas šiandien”.
Etnografė Ona Drobelienė papasakojo apie dzūkų gyvenimo būdą, charakterį bei pristatė Dzūkijos Kalėdų ir Kūčių tradicijas, šventinio stalo patiekalus. Buvo nepaprastai įdomu išgirsti istorijas apie dzūkų kasdienybę ir buitį bei išvysti jų atspindžius ekrane.
Senovinių valgių rekonstruktorė Edita Nurmi skaitė pranešimą apie Mažosios Lietuvos žiemos švenčių tradicijas. Dalyviai sužinojo, kad lietuvininkai Kūčių vakarienei virdavo ,,ypatišką valgį“ – rainus žirnius su mėsos padažu, kadangi liuteronai neturėjo draudimo laikytis pasninko.
Renginio pabaigoje dalyviai degustavo Onos Drobelienės išvirtą grybų rasalą su karštomis bulvėmis ir Editos Nurmi keptus skanėstus – pucelius su ypatingu padažu, Kūčią ir kūčiukus.