MADOS ISTORIKAS ALEKSANDRAS VASILJEVAS 2024 M. GEGUŽĖS 15 D. PRISTATĖ PARODĄ ,,XIX – XX A. VESTUVIŲ MADA“

MADOS ISTORIKAS ALEKSANDRAS VASILJEVAS 2024 M. GEGUŽĖS 15 D. PRISTATĖ PARODĄ ,,XIX – XX A. VESTUVIŲ MADA“

Šilutės Hugo Šojaus muziejuje Aleksandras Vasiljevas – scenografas, interjero dizaineris, mados istorikas, meno kritikas, surinkęs kone didžiausią suknelių kolekciją, parašęs ir išleidęs ne vieną populiarią knygą – pristatė įspūdingą parodą „XIX-XX a. vestuvių mada“. Joje eksponuojama suknelių, vyriškų kostiumų, taip pat įvairių aksesuarų: batelių, rankinių, smeigtukų, sagių ir kt.

  1. Vasiljevas jaukiame gerbėjų rate ne tik papasakojo svarbių ir įdomių mados istorijos faktų, atskleidė vestuvių rūbų mados tendencijų kaitą, pasidalino intriguojančiomis vestuvinių suknelių atsiradimo kolekcijoje istorijomis, bet ir išdavė kai kurias drabužių restauravimo subtilybes.

Be to, sužinojome, jog XX a. damos dantų nebalindavo ir labai reta naudojosi dantų šepetuku, todėl, kad nebūtų kontrasto su pageltusiais dantimis, moterys nešiodavo gelsvų perlų karolius ir kreminių atspalvių sukneles. Iki XX a. pradžios, kai buvo išrasta viskozė, neturėta visiškai baltos spalvos audinių, tad apsilankę parodoje daugiausia išvysite pilkų, kreminių, dramblio kaulo, pieno putos atspalvio suknelių.

Dar daugiau įdomybių sužinosite patys apsilankę parodoje – ji veiks iki rugsėjo 15 d.

Close Menu
Pakeisti dydį
Kontrastas