Šilutės Hugo Šojaus muziejus, siekdamas pritraukti daugiau lankytojų bei Šilutės Hugo Šojaus dvarą reprezentuoti kaip labiausiai Rytų Prūsijos kultūrą atspindintį muziejų regione, lankytojams siūlo edukacinę programą „Valgiai buvo šventi“. Užsiėmimo metu pristatomi unikalūs etnografinio Mažosios Lietuvos regiono kulinarinio paveldo ypatumai. Apžvelgiamas laikotarpis nuo XVII a. pr. iki XX a pr. Trumpai pristatoma Klaipėdos krašto gyventojų buitis (gyvenamosios sodybos, amatai) lėmusi gyventojų maitinimosi įpročius bei suformavusi išskirtinį kulinarinį paveldą. Užsiėmimas vyksta Rytprūsių dvaro komplekse, paties dvarininko Hugo Šojaus surinktoje etnografinėje ekspozicijoje, todėl turime puikias galimybes pristatyti autentiškus Klaipėdos krašto buities daiktus, supažindinti su kiekvieno jų paskirtimi, istorija. Užsiėmimo metu dalyviai vaišinami lietuvininkų krašto kulinarinio paveldo patiekalais. Patiekiamos česnys (vaišės) : germolienė (morkų sriuba), kokalenskis su zose (bulvių plokštainis su padažu) ir štrudelis su kafija (pyragas su kava).Užsiėmimas skirtas vyresniųjų klasių moksleiviams, suaugusių žmonių grupėms.
Užsiėmimas vedamas senąja šišioniškių tarme. Užsiėmimo kaina vienam asmeniui 15 Eur (Edukacija vedama ne mažesnei nei 10 asmenų grupei).