Lietuvininkų kulinarinis paveldas

Siūlome rinktis dvi šio edukacinio užsiėmimo formas:

Pirmojo užsiėmimo tema: Užsiėmimo metu pristatomi unikalūs Klaipėdos krašto buities ir gyvenimo fragmentai, didžiausias dėmesys kreipiamas Mažosios Lietuvos kulinariniam  paveldui. Apžvelgiamas laikotarpis nuo XVII a. pr. iki XX a pr. Trumpai pristatoma Klaipėdos krašto gyventojų buitis (gyvenamosios sodybos, amatai)  lėmusi gyventojų maitinimosi įpročius bei suformavusi kulinarinį paveldą. Išsamiau supažindinama su maisto gaminimo įrankiais. Užsiėmimas vyksta Rytprūsių dvaro komplekse, paties dvarininko Hugo Šojaus surinktoje etnografinėje ekspozicijoje, todėl turime puikias galimybes pristatyti autentiškus Klaipėdos krašto buities daiktus, supažindinti su kiekvieno jų paskirtimi, istorija. Užsiėmimo metu dalyviai vaišinami lietuvininkų krašto kulinarinio paveldo patiekalais. Ragaujamos palaunagės vaišės, siūloma vaišintis šišioniškių kafija (kava), tija (arbata) ir pyragu ar puceliais (spurgomis).

Antrojo užsiėmimo tema. Užsiėmimo metu pristatomi unikalūs Rytprūsių dvaro gyvavimo fragmentai, didžiausias dėmesys kreipiamas Mažosios Lietuvos kulinariniam  paveldui. Dvaro gyvenimas kitoks, jis paslaptingas… Ponia papasakos intriguojančių istorijų ir pamokys dvaro etiketo paslapčių. Žinoma, kvies į valgomąjį, kur siūlys vaišintis tarnaitės paruoštais šio krašto palaunagės patiekalais – tantės pyragu ir kafija..

Užsiėmimas skirtas vyresniųjų klasių moksleiviams, suaugusių žmonių grupėms.
Užsiėmimas vedamas senąja šišioniškių tarme.
Grupės dydis: nuo 10 iki 25 žmonių.
Kaina – 2.5 € užsiėmimo dalyviui.
Informacija teikiama telefonais: +370 657 51 909, (8 441) 62 207

Komentavimo galimybė išjungta.